Stadioanele din Romania
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.
Stadioanele din Romania

Stadioane-Stadiums-Romania-Liga I-Liga II-Liga III-Liga IV-Ligile judetene-Lumea stadioanelor
 
AcasaAcasa  Ultimele imaginiUltimele imagini  CăutareCăutare  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

 

 Articole din presa

In jos 
2 participan?i
AutorMesaj
Il FeNoMeNo
Admin
Il FeNoMeNo


Mesaje : 231
Data de înscriere : 27/08/2008
Varsta : 30
Localizare : Ploiesti

Articole din presa Empty
MesajSubiect: Articole din presa   Articole din presa EmptySam Apr 10, 2010 9:22 am

Brașov, orașul unde fotbalul trage să moară

Doar vreo 15 ani au trecut de când Brașov era - exceptând Bucureștiul - orașul din România cu cele mai multe echipe în primele două ligi fotbalistice. FC Brașov, Tractorul, Metrom, ICIM și chiar Precizia Săcele (aceasta fiind o localitate lipită de Brașov) erau formații temute de oricare dintre adversarele din campionat.

În orașul de la poalele Tâmpei mai este azi o echipă în prima divizie (aceeași FC Brașov) și trei echipe de județ, adică în Liga a IV-a: SCM Brașov (club finanțat de primărie), Forex și Rapid CFR. E adevărat, mai e Unirea Tărlungeni în Liga a III-a, dar comuna este la vreo 15 kilometri de Brașov.

Culmea, în oraș încă mai există destule baze și stadioane, dintre care unele, puțin cosmetizate, pot fi aduse la standarde de competiție. Numai că n-are cine s-o facă și, mai ales, pentru cine! Cum s-a ajuns la această situație în egală măsură paradoxală și catastrofală? Paul Enache, unul dintre antrenorii care au prestat activ în fotbalul brașovean în ultimii 30 de ani, are niște explicații. Pe scurt, în Brașov s-au împletit nefericit condițiile politice, economice și sociale, toate trăgând în jos sportul.

Au dispărut întreprinderile de stat, a dispărut și fotbalul

"În primul rând, schimbarea regimului politic a dat fotbalul peste cap. Or fi avut comuniștii bubele lor, dar fotbalul era sprijinit peste tot. Fiecare întreprindere avea echipă. După 1990, când au dispărut întreprinderile, au dispărut și echipele. Iar alte întreprinderi și fabrici, care n-au dat faliment, au trecut în sectorul privat și patronii care le-au preluat n-au mai vrut să bage bani la fotbal", povestește Enache, cândva printre protagoniștii Ligii a II-a cu Tractorul.

O situație care se întâlnește pretutindeni în țară și în lume a restrâns dramatic aria de selecție la juniori: "O altă problemă este că nu mai vin copiii la fotbal. S-a ajuns în situația incredibilă să existe baze sportive și să nu aibă cine juca pe ele! Sunt prea multe tentații în ziua de azi ca un puști să mai aleagă fotbalul în condițiile în care nici nu este stimulat. Ca să-l atragi trebuie să-i dai un echipament acasă, ca să se simtă și el mândru, să-i oferi măcar un turneu afară pe an, să-i dai o masă după un antrenament, o ciocolată. Din păcate, așa ceva nu mai există în fotbalul brașovean".

Nu vine nimeni din urmă

Viitorul arată chiar și mai sumbru în viziunea lui Paul Enache, omul prin mâna căruia au trecut poate cele mai bune două produse ale fotbalului brașovean din ultimii 10-12 ani, Tibi Ghioane și Gabriel Tamaș: "Stați, că asta nu-i nimic! Să vedeți ce-o să fie! Dacă va fi să se întâmple ceva la FC Brașov și să plece Nicolae, cu finanțarea, praful se alege, pentru că acolo nu s-a investit în centrul de copii și juniori! Nu i-a interesat, s-a căutat performanță imediată, au fost aduși jucători consacrați, din alte părți, iar de la juniori n-a mai venit și nu va mai veni nimeni din urmă. Cum este posibil ca în lotul de la FC Brașov - în lot, atenție, nu în echipă! - să fie doar doi brașoveni, Dedu și Mateiu, care și ăia joacă așa, când și când? Înainte, orașul ăsta gemea de fotbaliști, lumea trăia pentru fotbal, dar acum e aproape de colaps".

"Pe lângă echipele din orașul Brașov, mai luați Nitramonia Făgăraș, Torpedo Zărnești, Chimia Orașul Victoria, Râșnovul, care până acum 10 ani erau în "B" sau "C", iar acum au dispărut sau sunt prin campionatul județean", Paul Enache, fost antrenor la Tractorul

"Ce echipă făcusem acolo, la Tractorul! Ce bază sportivă era! S-a terminat tot, fiecare își caută interesul lui acum, nimeni nu se mai gândește la performanță", Paul Enache, fost antrenor Tractorul Brașov

Precizia Săcele a dispărut

Imediat după ieșirea din Brașov se intră în Săcele. Aici a activat mulți ani Precizia, echipă care ajunsese, la un moment dat, să se bată chiar la locurile fruntașe ale seriei de Divizia B din care făcea parte. Susținută ani buni de întreprinderea Electroprecizia, echipa de seniori și-a dat obștescul sfârșit anul trecut, când acționarii - întreprinderea s-a privatizat - au decis că nu mai este cazul să dea bani din buzunarul lor la fotbal. Mai funcționează doar vreo trei grupe de juniori. În schimb, stadionul și terenul încă arată în regulă, dar tribunele cu capacitate de aproximativ 5.000 de locuri rămân acum goale în zilele de etapă.

Articole din presa Fotbal-brasov2Articole din presa Fotbal-brasov
Sus In jos
https://stadioane-romania.forumgratuit.ro
KiD




Mesaje : 38
Data de înscriere : 19/03/2009

Articole din presa Empty
MesajSubiect: Re: Articole din presa   Articole din presa EmptyMier Apr 14, 2010 9:18 pm

DEZASTRU 10:54 SATU MARE DISPARE DE PE HARTA SPORTIVĂ A ȚĂRII
Bazele sportive, desființate sau în paragină

Înainte de 1989, municipiul Satu Mare avea numeroase baze sportive și stadioane bine întreținute pe care erau organizate competiții sportive de anvergură. În ultimii 20 de ani, multe dintre acestea au dispărut, iar cele rămase se află într-o avansată stare de degradare. Printre bazele sportive dispărute total pot fi enumerate arenele Flacăra, Flamura sau Abatorul, în timp ce stadioane ca Unio sau Olimpia se degradează pe zi ce trece. Nici fosta bază de antrenament a elevilor "Dinamo" nu mai este întreținută, pe jumătate din terenul de fotbal gazonul a dispărut. Autoritățile locale dau neputincioase din umeri, spunând că nu există fonduri necesare pentru reabilitarea acestor baze sportive. Este la fel de adevărat că, în afară de handbal masculin și baschet feminin, județul Satu Mare nu contează pe harta sportivă a țării la sporturi de echipă. Pe de altă parte, este foarte greu de realizat performanțe notabile atâta vreme cât în județ nu sunt baze sportive decente.

Tribune degradate la stadionul Unio

Prin anul 1985, când echipa de fotbal Unio Satu Mare promova în Divizia B, pe terenul unde aceasta își organiza meciurile s-au construit tribune în care puteau lua loc circa 5.000 de persoane. Între timp, echipa s-a unit cu Olimpia, iar stadonul a rămas de izbeliște. În urmă cu câțiva ani, SC Unio SA a cedat stadionul Ministerului Finanțelor, care ulterior l-a dat în administrarea Ministerului Educației. Pe acest teren fac uantrenamente echipele de juniori ale Liceului cu Program Sportiv, iar gazonul este cât de cât întreținut. Însă tribunele acestuia, pentru construcția cărora s-au cheltuit foarte mulți bani la vremea respectivă, arată deplorabil. Printre dalele de beton au crescut boscheți, iar în zonă este un miros pestilențial provenit, cel mai probabil, de la cele câteva familii de romi care și-au găsit adăpost sub tribune.

O altă bază sportivă care se degradează pe zi ce trece este "Dinamo". Chiar și azi aici se țin unele ore de educație fizică, iar elevii de la Liceul cu Program Sportiv fac antrenamente. Însă terenul de fotbal cu dimensini reduse se degradează pe zi ce trece. Pe mai bine de jumătate din suprafața acestuia nu mai există gazon, iar vestiarele nu au mai fost zugrăvite de mult timp.

Stadionul Olimpia arată din ce în ce mai rău

Nu este un secret pentru nimeni că stadionul Olimpia, cândva emblema fotbalului sătmărean, se degradează de la o zi la alta. Vremurile când pe acest stadion veneau echipe precum Dinamo, Steaua, Rapid sau "U" Craiova par apuse de mult, iar odată cu desființarea echipei se pare că aceste vremuri nu vor reveni prea curând. Aflat în administrarea Primăriei Satu Mare, aici nu au mai fost făcute lucrări de consolidare de foarte mult timp. Motivul este simplu. Nu sunt bani pentru astfel de investiții. Noroc cu oamenii de suflet care se străduiesc să mențină stadionul așa cum arată el azi. Însă nu este suficient. Ar trebui niște fonduri, însă pe aceste vremuri de criză este puțin probabil că se vor și găsi.

Chiar dacă arată așa cum arată, aceste stadioane sunt cât de cât funcționale. Cel puțin se pot organiza competiții sportive. În prezent, în afară de Olimpia și Someșul, în municipiul Satu Mare se mai poate juca doar pe "Voința" și "Mobila", locații de profil care mai întrunesc minimele condiții necesare desfășurării unui meci de fotbal. Însă și acestea arată foarte rău și ar necesita unele reparații cât de curând.

Baze sportive dispărute

Cele prezentate până acum sunt doar bazele sportive care, chiar dacă nu arată bine, mai există totuși. Însă, de-a lungul timpului, câteva dintre fostele arene de fotbal au dispărut. Una dintre ele este arena de fotbal "Flamura" din imediata vecinătate a Textilei Ardeleana, care, între timp, a falimentat. Înainte de '89, pe acest teren își organiza competițiile sportive echipa cu același nume. După desființarea acesteia, pe acest teren juca echipa de fotbal feminin a Sătmarului. Între timp, și această echipă s-a desființat, iar terenul a rămas al nimănui. Aici s-au adăpostit câteva familii de romi care au distrus vestiarele, iar din ceea ce a mai rămas și-au făcut câteva colibe. Porțile de fier și gardul împrejmuitor au fost furate, iar gazonul, care odinioară era de bună calitate, a fost distrus în totalitate. Totuși, cu niște investiții minime, aici s-ar putea juca fotbal.
O altă bază sportivă dispărută este "Abatorul" de lângă Fabrica de bere precum și fostul stadion "Flacăra", pe care juca echipa fostei fabrici "23 August". Din ultimul stadion, amplasat în Grădina Romei, nu a mai rămas nimic, aici fiind construite, între timp, clădirile Universității Tehnice. De asemenea, au mai dispărut bazele sportive ale echipelor "Autobaza" și "Peco" Satu Mare.

Primăria nu dispune de fonduri

Primarul municipiului Satu Mare, Iuliu Ilyes, ne-a declarat că practic niciuna din aceste baze sportive nu aparține direct de Primărie, cu excepția stadionului "Olimpia", care, după ce a fost cedat clubului de fotbal, și apoi reluat, ar avea nevoie de investiții de zeci de milioane de euro, bani pentru reabilitare. "Reabilitarea acestui stadion ar costa câteva zeci de milioane de euro cu care s-ar putea construi un altul. Deocamdată nu avem acești bani, dar, chiar dacă i-am avea, nu i-am folosi pentru reabilitarea acestuia pentru că nici măcar nu avem echipă de fotbal. Acolo este vorba despre lucrări la structura de rezistență, nu un simplu văruit", a precizat Ilyes.

În ceea ce privește stadionul Unio, primarul a precizat că încă nu se știe cui aparține. "Fabrica Unio l-a cedat Ministerului de Finanțe, după care a ajuns în proprietatea Ministerului Educației. De aici i s-a pierdut firul. Probabil că dosarul acestui stadion zace pierdut pe undeva pe la Ministerul Edcației pentru că nici Inspectoratul Școlar nu îl are în administrare. Aici, cu investiții mult mai mici, am putea face lucrări de reabilitare, realizând un stadion frumos. Dacă nu știm al cui este, nu ne putem apuca de treabă", a mai precizat primarul. Referitor la celelalte baze sportive, acestea sunt terenuri private și nu se poate face nimic.

http://www.liga2.ro/special/anchete/bazele-sportive-desfiintate-sau-in-paragina-5892436
Sus In jos
Il FeNoMeNo
Admin
Il FeNoMeNo


Mesaje : 231
Data de înscriere : 27/08/2008
Varsta : 30
Localizare : Ploiesti

Articole din presa Empty
MesajSubiect: Re: Articole din presa   Articole din presa EmptyDum Iun 27, 2010 10:34 am

Echipa de fotbal Gaz Metan Mediaș va avea la dispoziție din luna octombrie un teren ultramodern, unul dintre cele mai bune din România. Firma care lucrează la amenajarea noului gazon are la activ stadionul echipei CFR Cluj, stadionul național al Israelului și lucrează în prezent la Academia Gheorghe Hagi.

Medieșenii vor juca până la finele lui septembrie partidele de pe teren propriu pe stadionul "Municipal" din Sibiu.

Miclea, sub comanda lui Pustai

Fost jucător la Poli Iași în ultimii șase ani, Romulus Miclea a ales să joace în sezonul viitor la formația medieșeană, după ce a mai avut o ofertă de la FCM Târgu Mureș. "Miclea urma să semneze astăzi (n.r. ieri) și va veni cu noi luni în cantonamentul din Ungaria. Acolo vor sosi mai mulți jucători străini în probe, cu precădere atacanți", a spus antrenorul Cristi Pustai.

sursa foto: www.oradesibiu.ro
Sus In jos
https://stadioane-romania.forumgratuit.ro
Il FeNoMeNo
Admin
Il FeNoMeNo


Mesaje : 231
Data de înscriere : 27/08/2008
Varsta : 30
Localizare : Ploiesti

Articole din presa Empty
MesajSubiect: Re: Articole din presa   Articole din presa EmptyMar Iun 29, 2010 5:20 pm

CFR Marmosim bagă 250 de milioane de lei vechi în stadion

Dacă tot aspiră la pozițiile fruntașe din clasament, CFR Marmosim își modernizează și stadionul pe care își dispută partidele de pe teren propriu. Lucrările sunt realizate cu fonduri de la Consiliul Local și vor fi gata până la începerea campionatului.

CFR Marmosim Simeria se mișcă pe toate planurile înainte de începerea noului sezon. Dacă pe piața transferurilor tratativele încă nu s-au încheiat cu vreun rezultat concret, simerienii își modernizează baza sportivă. Consiliul Local a alocat suma de 250 de milioane de lei vechi pentru reparațiile curente ce vor fi efectuate în această vară. Geamurile vechi vor fi înlocuite cu termopane, totul va fi proaspăt zugrăvit, cabinele de duș, vestiarele și bazinul de refacere vor fi și ele modernizate. În tribună scaunele rupte vor fi înlocuite, acoperișul a fost reparat și el. La stadion vor mai fi instalate și toalete ecologice plus o cișmea cu apă curentă pentru spectatori.

"Vom termina până la începerea campionatului. S-a lucrat și la gazon, iar în cele două careuri am pus glii cu iarbă acolo unde ea nu mai exista sau a fost deteriorată. Pista de atletism va fi greblată și toată iarba smulsă, astfel că în câteva săptămâni nu va mai rămâne decât zgura", a declarat Vasile Hrițac, vicepreședintele Consiliului de Administrație al CFR Marmosim Simeria.

Simerienii se vor reuni pentru începerea pregătirilor pe 5 iulie, sub comanda lui Gheorghe Cornea, noul antrenor instalat la cârmă în această vară.

sursa:www.liga2.ro
Sus In jos
https://stadioane-romania.forumgratuit.ro
Il FeNoMeNo
Admin
Il FeNoMeNo


Mesaje : 231
Data de înscriere : 27/08/2008
Varsta : 30
Localizare : Ploiesti

Articole din presa Empty
MesajSubiect: Re: Articole din presa   Articole din presa EmptyLun Iul 05, 2010 4:56 pm

S-a deschis talciocul: CSM Școlar Reșița pe locul Săgeții Stejaru!

UPDATE / "Deocamdată e o intenție, am discutat cu unul dintre acționarii Săgeții Stejaru. Se dorește ca Reșița să joace în Liga a II-a, dar vom știi mai multe după ședința de consiliu de săptămâna viitoare. Eu sunt sceptic până nu se realizează. E o dorință de a investi la Reșița, există posibilități pentru acționari", a spus Mihai Stepanescu, primarul Reșiței, pentru www.liga2.ro.

Dorința bănățenilor de a reveni în Liga a II-a prinde contur. Reșițenii au ajuns azi la un acord cu Săgeata Stejaru prin care dobrogenii vor contribui și cu jucători, iar antrenorul urmează să fie numit de comun acord.

Primarul Reșiței, Mihai Stepanescu, președintele CJ Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde și conducerea dobrogenilor s-au înțeles azi asupra unui acord de colaborare între CSM Școlar Reșița și Săgeata Stejaru. Astfel, bănățenii urmează să evolueze în Liga a II-a în Valea Domanului, în timp ce formația din Stejaru va juca probabil sezonul următor în eșalonul terț.

"Am promis un loc în Divizia B, m-am ținut de promisiune și, împreună cu primarul Reșiței și cu patronul de la Săgeata Stejarul am depus toate eforturile în acest sens", a declarat Sorin Frunzăverde pentru www.caon.ro. Conform aceleiași surse, Cristian Bobar va rămâne conducătorul clubului.

În ciuda faptului că Stejaru se află în cealaltă parte a țării, mutarea nu pare așa surprinzătoare la a doua vedere. Echipa din județul Tulcea e antrenată de timișoreanul Relu Șunda și îi are în componență pe foștii bănățeni: Victor Aldana, Ghiță Goșa și Alin Paleacu (toți ex-CFR Timișoara). Mai mult, dobrogenii au resimțit în sezonul recent încheiat dezamăgirea faptului că nu pot promova în prima ligă din cauza licenței.

Șunda sau Stoican antrenor?

În ceea ce privește banca tehnică a "rosso-nerilor" nimic nu este încă stabilit. Azi la reunirea formației din Valea Domanului s-a prezentat Flavius Stoican (ex-Minerul Mehedinți), un antrenor pe placul președintelui Crisi Bobar. De partea cealaltă însă, Aurel Șunda își va negocia un nou contract zilele acestea, iar o revenire a sa mai aproape de casă nu este exclusă.

articol scris de Cornel BIHOLARI
sursa:www.liga2.ro
Sus In jos
https://stadioane-romania.forumgratuit.ro
Continut sponsorizat





Articole din presa Empty
MesajSubiect: Re: Articole din presa   Articole din presa Empty

Sus In jos
 
Articole din presa
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Stadioanele din Romania :: Discutii :: Discutii-
Mergi direct la: